Hou jij van doorgroeien in je baan of wilt nog iets meer leren in de functie die jij vervult of gaat vervullen, kijk niet verder en leer meer over opleidingen die jou kunnen helpen om je verder te ontwikkelen in je vakgebied maar ook in het algemeen. Er zijn genoeg opleidingen en soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig hebben we hier een paar opleidingen op een rijtje staan die voor jou goed van pas kunnen komen wanneer jij graag verder wilt ontwikkelen en blijven leren. Het zijn korte opleidingen, praktijkgericht maar erg handig om in jouw werkleven te gebruiken maar ook erg mooi om op je CV te hebben staan.

Basiskennis boekhouden

Een goede eerste cursus zou de cursus basiskennis boekhouden kunnen zijn, deze praktijkgerichte opleiding duurt 3 maanden. Dit is de opleiding voor jou als je kennis wilt maken met boekhouden. Je krijgt na deze opleiding dan ook een officieel diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering en zorgt ervoor dat je op je CV kan laten zien dat je inzicht en vaardigheden beschikt op het boekhoudkundig gebied. Dit is de perfecte opleiding om te volgen wanneer jij al een administratieve functie vult of gaat vervullen. Deze opleiding is aangeboden op MBO-niveau. Je krijgt bij deze opleiding de kennis van praktijkgericht boekhouden. Je leert dus ook om te gaan met rekeningschema’s, de balans en journaalposten en wordt hierbij begeleid door een docent. Je werkt dus aan theorie maar ook praktijkopdrachten en je eigen persoonlijke vaardigheden, hierdoor kan je je kennis omzetting en gebruiken in de praktijk.

Accountancy 

Een andere opleiding die je goed kan bevallen is de cursus accountancy. Vakinhoudelijke kennis is en blijft belangrijk, maar door de veel geautomatiseerde werkzaamheden komen er nu ook veel bedrijfseconomische vraagstukken bij kijken. Ook wordt er aandacht besteed aan de juiste beroepshouding, gedrag en ethiek. Deze studie duurt rond de 3 tot 24 maanden en kan dus iets langer zijn maar geeft wel veel informatie op dit gebied. Je kan dus voor jezelf kijken welke cursus of opleiding het beste bij jouw behoeftes aansluit maar ook bij jou vaardigheden. Werk jij dus al bij een accountants- of administratiekantoor en wil jij je ook verder ontwikkelen in accountancy is deze opleiding zeker iets voor jou. Je volgt eerst een bacheloropleiding en daarna kan jezelf specialiseren op het gebied wat jou interesseert.

Vaardigheidstrainingen en de persoonlijke ontwikkeling

Iets wat ook erg handig kan zijn in je toekomstige werkleven is een cursus aan vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling. Door het volgen van zo’n cursus onderscheid jij jezelf als financieel professional, vakkennis is namelijk niet meer voldoende. Het is de basis van de vaardigheden, maar je hebt ook professionele vaardigheden nodig om het werk goed uit te kunnen voeren. Door deze opleiding maak je kennis met de skills van een professional en zorg je ervoor dat je van waarde blijft in je vakgebied. Deze cursussen kunnen erg kort zijn meestal een dag maar als je liever een masterclass zou willen volgen is dit 3-12 maanden om jou beter te ontwikkelen als professional. Je kan cursussen volgen voor adviesrollen om je adviesvaardigheden te verbeteren, het zakelijk inzicht maar ook leiderschap en leidinggeven. Dit zijn soft skill-trainingen voor professionals.