Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, maar weet je nog niet zo goed welke het beste bij je past? Hoewel je in eerste instantie denkt dat de verzekeringen hetzelfde zijn, zijn er wel degelijk verschillen op te merken. Je moet echter voorkomen dat je de verkeerde verzekering hebt, omdat dit op den duur problemen op kan leveren met het indienen van een claim. Vooraf onderzoeken wat je nodig hebt, is dus een vereiste. Maar welke verzekering past dan het beste bij jou? En welke verschillen kan je opmerken? Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies welke arbeidsongeschiktheidsverzekering je af kan sluiten voor jouw situatie. 

 

De basisdekking voor de eerste omstandigheden 

De eerste verzekering die je tegenkomt, is de basisverzekering. Dit is de verzekering die financiële bescherming biedt bij ongevallen, letsel en ziekte en zorgt ervoor dat je een inkomen krijgt terwijl je herstelt. Je kan deze dus zien als een eerste vangnet voor jouw financiële lasten. Alleen zal het ook alleen blijven bij de basis. Je kan daarom ook kijken naar een beroepsdekking. Deze kan je zien als een soort VIP-behandeling. In plaats van alleen het dekken van de vaste lasten kan je bij deze verzekering een dekking verwachten binnen jouw beroep, ongeacht of je wel werkzaam kan zijn binnen een andere sector. 

 

Schakelen tussen werkzaamheden

Kan je wel schakelen tussen meerdere taken? Dan kan je kiezen voor een passende arbeidsdekking. Deze verzekering zorgt dat je wel een uitkering krijgt als je niet in staat bent om het werk te doen dat bij jouw ervaring past, ongeacht voor welk beroep dit is. In de tussentijd heb je niet alleen de mogelijkheid om te herstellen van een ziekte of letsel, maar kan je ook kijken welk beroep je nog wel uit kan voeren. Of je dus verandert van carrière of niet, de financiële dekking van de vaste lasten is voor jou geregeld. 

 

De gangbare arbeidsdekking voor nieuwe kansen 

Een laatste mogelijkheid die je hebt bij een AOV voor ZZP bij Univé is de gangbare arbeidsdekking. Het is de verzekering voor mensen die open staan voor allerlei soorten werk. Dankzij deze dekking kan je een uitkering verwachten als je niet in staat bent om het werk te doen dat bij jouw vaardigheden en opleiding past. Het maakt hierbij niet uit of het werk is dat je al eerder hebt uitgevoerd of niet. Dit geeft jou dus ook de gelegenheid om een alles-in-een dekking te hebben. 

 

Het eigen risico bij verzekeringen

Met een groot aantal dekkingen bij de AOV ZZP Univé krijg je ook te maken met een eigen risico periode. Dit is de wachttijd, die in de polisvoorwaarden staat benoemd. Het is de periode vanaf het moment dat je arbeidsongeschikt bent tot het moment waarop de uitkering begint. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kortere periode te hebben. In dit geval is de premie wel hoger. Bij een langere periode voor de uitkering is de premie lager.