Wil jij in aanmerking komen voor de NOW regeling? Dan is het wel de bedoeling dat je aan een aantal voorwaarden kan voldoen, want als je niet aan de voorwaarden voldoet kun je niet zo gemakkelijk in aanmerking komen. Let dus goed op als je een aanvraag in wilt dienen, dat je kunt voldoen aan de voorwaarden die men hier voor vraagt. Zoals de meeste wel weten is de NOW een regeling voor bedrijven die je aan kunt vragen als je bedrijf in een soort van financiële crisis is gekomen door het coronavirus. Wat de meeste niet weten is dat ze hier voor in aanmerking kunnen komen wanneer ze een omzetverlies geleden hebben, daarom vertellen wij je in deze blog alles wat je moet weten over de NOW.

Waarom de NOW

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid vervangt de regeling van de werktijdverkorting, dat is natuurlijk ook niet zo gek. Anders zou je namelijk deel kunnen nemen aan meerdere regelingen. De werktijdverkorting was vooral gebaseerd op het aantal uren dat jij als bedrijf verlies geleden hebt, dat wil zeggen dat het niet om omzetverlies draait. De NOW is voor bedrijven die geleden hebben op de omzet. Bij Blended.law kunnen ze je hier meer informatie overgeven als jij dat graag wenst. Het is toch wel fijn te weten misschien wat de verschillen zijn en wat jij het beste kunt doen. Heb jij een behoorlijk omzetverlies geleden, dan is het aanvragen van de NOW zeker de moeite waard.

Schakel de hulp in van Blended.law

Omdat het aanvragen van een NOW best wel een hele klus kan zijn en je gemakkelijk het overzicht kunt verliezen, zou je de hulp in kunnen schakelen van Blended.law. Hun kunnen jou namelijk doelgericht helpen met de aanvraag van een NOW, daarnaast beschikken hen over alle informatie die jij nodig hebt. Ze weten precies hoe ze te werk moeten gaan en kunnen de aanvraag zo goed mogelijk met jou doorlopen. Wel is het handig zo snel mogelijk de hulp in te schakelen als jij omzetverlies geleden hebt, omdat de aanvraag wel een aantal weken in beslag kan nemen.

Wat kost zoiets?

Het is een beetje lastig te zeggen wat de prijzen zijn, want het is totaal afhankelijk van jouw bedrijf en wat jij precies nodig bent. Er zijn namelijk meerder soorten aanvragen mogelijk die ze bij Blended.law voor je kunnen realiseren. Wat het beste past bij jou en jouw bedrijf zou je natuurlijk kunnen navragen. Nu denk je waarschijnlijk, waarom moet dat nu zo moeilijk zijn? Dat is eigenlijk wel zeer eenvoudig uit te leggen. Ieder bedrijf is anders, daarmee bedoelen we vooral wat op jou van toepassing is hoeft op een ander bedrijf niet van toepassing te zijn. Je kunt er voor kiezen om van tevoren alvast informatie aan te vragen, zodat je weet wat voor kosten de aanvraag met zich mee zal brengen.