Door de eeuwen heen is gebleken dat investeren in goud en zilver een goede beslissing kan zijn. Anders dan biljetten aan geld, kunnen zilver en goud niet zomaar bijgedrukt worden. Zo behoudt het dus zijn waarde en schaarste. Zilverbaren aanschaffen kan dus een hele goede belegging zijn!

Investering in de toekomst

Net als beleggen via de bank of een broker, kun je dit ook doen door het kopen van goudbaren of zilverbaren. Deze stukken van edelmetalen behouden door recessies en depressies doorgaans hun waarde. Het kan zelfs zo zijn dat ze aanzienlijk in waarde stijgen door de decennia heen. De aarde heeft namelijk een vaste hoeveelheid van deze stoffen beschikbaar. Goud en zilver kunnen niet zomaar even aangevuld worden. Nu zilverbaren aanschaffen kan je op je oude dag wellicht helpen.

Minder fysiek geld en op de rekening

We kennen allemaal wel het beeld van iemand die al zijn geld in een oude sok onder het matras bewaard. Dit wordt zeker nog toegepast door mensen die banken niet vertrouwen of gewoon contant geld willen blijven gebruiken. Maar zo’n grote hoeveelheid fysieke biljetten ergens in huis bewaren kan ook heel onhandig zijn. Met het kopen van goudbaren of zilverbaren kan je dezelfde waarde aan geld in een kleinere omvang bewaren. De waarde van een blok goud of zilver loopt namelijk snel op, en neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan papiergeld.

Erfstuk voor volgende generaties

Door je geld om te zetten in goud of zilver, kan je dit ook gemakkelijk aan je kinderen of kleinkinderen geven. Zilverbaren aanschaffen kun je namelijk gemakkelijk in kleine en grote hoeveelheden doen. Je kiest zelf hoeveel gram elke zilverbaar bevat. Het is dus goed onder te verdelen tussen kinderen en kleinkinderen. Ook het kopen van goudbaren werkt op deze manier. Omdat de waarde van een gram puur zilver minder is dan een gram puur goud, zal het dus altijd zo zijn dat je goudbaren kleiner zijn voor dezelfde waarde.